• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

IPNN Café 'Circulair Inkopen in de Praktijk'

Circulair inkopen wordt de norm. Het doel is duidelijk, maar welke concrete stappen kun je zetten binnen jouw organisatie?

Gemeente Leeuwarden deelt graag hoe zij aan de slag zijn gegaan met het stellen van doelen, ambities en concrete circulaire kansen. Dit heeft geleid tot een Roadmap met de stappen die de gemeente de komende jaren gaat zetten: houvast om de ambities waar te maken.

Tijdens het IPNN café worden de Roadmap en de ervaringen over de totstandkoming toegelicht. Binnen de Roadmap worden inhoudelijke handvatten voor de focusgebieden (Civiele techniek, Bouw & Vastgoed en Facilitair & IT) aangereikt en zijn de concrete acties voor de interne organisatie opgenomen.

Ook worden tijdens deze sessie enkele circulaire inkoopprojecten besproken. De gemeente Leeuwarden heeft voor het jaar 2023 tien aansprekende projecten/inkooptrajecten geselecteerd om op circulaire wijze uit te voeren. Hiermee laten ze zien dat ze er niet alleen over praten, maar het ook dóen.

De Provincie Fryslân, trotse eigenaar en gebruiker van het Swettehûs, neemt ons mee hoe hun circulaire ambities (en dromen) concreet zijn geworden. Zij lichten hierbij het proces van het aanbesteden en de samenwerking met de opdrachtnemer tijdens de uitvoeringsfase graag toe.

Laat je inspireren door de concrete voorbeelden om ook binnen jouw organisatie (verder) aan de slag te gaan met circulair inkopen.

De locatie
Het IPNN café is op een inspirerende locatie: het Swettehûs: hét circulaire icoon van Fryslân. Dit gebouw is volledig energieneutraal en voor een groot deel circulair. Zo zijn aquathermie en hergebruik van meerpalen en stalen damwanden enkele voorbeelden van circulariteit van de bediencentrale voor 40 Friese bruggen.

Onderdeel van het programma is een rondleiding door het gebouw. Deze inspirerende middag wil je niet missen!

Aanmelden

Programma

14.30 Inloop
15.00 'Circulair Inkopen in de Praktijk', presentatie door gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en rondleiding Het Swettehûs
17.00 Netwerkborrel

Praktische informatie

Datum: 12 oktober 2023
Tijdstip: 15.00-17.00
Locatie: Het Swettehûs, De Vogelweg 9, Leeuwarden

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor personen die werkzaam zijn bij bij Inkoop Platform Noord-Nederland aangesloten organisaties, maar ook voor aspirant leden en andere (semi-)overheidsorganisaties in Friesland.