• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

IPNN Café 'Inkoop van advies- en ingenieursdiensten'

Waterschap Hunze en Aa’s en Waterschap Noorderzijlvest staan de komende jaren voor grote opgaves, waar de inzet van advies- en ingenieursbureaus noodzakelijk is. Beide Waterschappen hebben de keuze gemaakt om geen gebruik te maken van een verlengingsoptie bij de lopende overeenkomst in 2021 (een Raamovereenkomst met 51 contractpartijen). In plaats van deze overeenkomst is er gekozen voor een intergraal technisch adviescontract met 8 contractanten en een groslijst voor specialistische vakgebieden.

Tijdens dit IPNN café nemen wij jullie graag mee in wie wij zijn als Waterschappen (en onze opgaves), maar ook zeker in de overwegingen om niet te verlengen en over te gaan naar een andere samenwerking. Daarnaast zullen de volgende onderwerpen de revue zeker passeren:

  • Hoe is de voorbereiding verlopen?
  • Wat was de opzet van de aanbesteding/groslijst?
  • Het proces van aanbesteden en de uitkomst.
  • De start en implementatie.
  • Hoe verloopt de huidige contractfase?
  • Lessons learned

It takes two to tango? Dit klopt in een dergelijk contact zeker. Om deze reden hebben wij drie gecontracteerde ingenieursbureaus bereid gevonden om ook hun kant van het verhaal te vertellen. Hoe kijken zij aan tegen de samenwerking tussen publieke opdrachtgevers en ingenieursbureaus (met als doel behalen van de doelstellingen)? Wat zijn qua contractsamenwerkingen voorbeelden waar we mogelijk iets van kunnen leren (of wat moeten we vooral niet doen?). En uiteraard hoe kijken zij aan tegen onze samenwerking?

Aanmelden

Programma

14.45 Inloop
15.00 Presentatie 'Circulair inkopen' door afstudeerstudent Tim Geesink (Waterschap Hunze en Aa’s)
15.15 Presentatie 'Inkoop advies- en ingenieursdiensten'
- De opgaves van Waterschappen, door Hendrik Jan Huiting (teamhoofd Watershap Hunze en Aa’s) en/of Maurice Luinenborg (teamhoofd Noorderzijlvest)
- Voorbereiding aanbesteding tot en met de lessons learned, door Jeroen Loznik (inkoop coördinator Waterschap Hunze en Aa’s) en/of Jelmer van der Molen (inkoopadviseur Waterschap Noorderzijlvest)
16.05 Pauze
16.15 Zienswijze en wijze van samenwerking tussen publieke opdrachtgevers en ingenieursbureau, door Jibbe Poppen (TAUW), Nico Bakker (Arcadis) en Yska de Leeuw (Sweco)
17.00 Netwerkborrel

Praktische informatie

Datum: 30 maart 2023
Tijdstip: 15.00-17.00
Locatie: Waterschap Hunze en Aa's, Aquapark 5 in Veendam 

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor personen van bij Inkoop Platform Noord-Nederland aangesloten instellingen die vanuit hun functie te maken hebben met inkoop en aspirant leden van het IPNN.