• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

‘Zit er Toekomst in Inkoop?’ Dat was het onderwerp voor de bijeenkomst van Inkoop Platform Groningen (IPG) op 11 oktober 2017, georganiseerd voor inkopers en contractmanagers van de 14 aangesloten organisaties.

Doel van de bijeenkomst was om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met collega inkopers en contractmanagers. De bijeenkomst vond plaats in het mooie Gasunie, ook een van de IPG leden. Wouter Stolwijk, voormalig directeur van Pianoo, trapte de bijeenkomst af met een prikkelend betoog over de rol van inkoop. Vervolgens gingen de ruim 100 deelnemers uiteen in een world café setting: aan 10 tafels ging men in drie rondes in gesprek over diverse inkoopstellingen. Doordat de samenstelling van de groepen steeds veranderde, zorgde dit voor veel nieuwe kennismakingen en interessante discussies.

Na afloop was er ruimte voor netwerken onder het genot van een drankje en een hapje. Het werd al snel duidelijk dat men de nieuwe contacten erg op prijs stelde en er behoefte is aan meer contact onderling. IPG evalueert de bijeenkomst aan de hand van een enquête onder de deelnemers en zal plannen maken voor een vervolg.