• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Op 19 april 2018 organiseerden Inkoop Platform Groningen en Bouwend Nederland een bijeenkomst over het op een innovatieve manier aanbesteden van bouw. Deze bijeenkomst vond plaats bij gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein. Personen die vanuit hun functie te maken hebben met de inkoop van bouw en ondernemers in de bouw waren uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. 

Dagvoorzitter Marc Jager heette de aanwezige inkopers en marktpartijen welkom. Henk Steenge (IPG voorzitter) en Sander Wubbolts (Regiomanager Bouwend Nederland) benadrukten het belang om met elkaar in gesprek te gaan en zo de kansen voor innovatie in de bouw te pakken.

   

Rienk Hiddema (Valstar-Simons) vertelde over zijn thesis 'Innovatie in de Bouw' en het innovatie platform. Johan Dümmer lichtte zijn onderzoek naar het verschil tussen bedrijfsmodellen en verdienmodellen toe. Daarna was er ruimte voor dialoog aan de hand van een aantal stellingen.

De deelnemers werden vervolgens ingedeeld in teams om aan de slag te gaan met de Bouw Innovatie Game, een spel dat ontwikkeld is in opdracht van Bouwend Nederland. Investeer je in kennis of in stenen? Het zorgde voor levendige discussies tussen de aanwezigen.

Tijdens de netwerkborrel werd het winnende team bekend gemaakt en werd er nog uitgebreid verder gepraat. 

 

 in samenwerking met