• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

IPNN Café 20 juni 2019

‘Circulair inkopen geeft vele mogelijkheden en voordelen voor zowel leverancier als afnemer en gebruiker!’ Om elkaar nog beter te begrijpen werden de rollen tijdens het IPNN café eens omgedraaid: inkopers gingen aan de slag als de ‘aanbiedende/verkopende’ partij en ontwikkelden gezamenlijk een circulair verdienmodel en product. Tijdens de mini workshop vertelde Pepijn Duijvestein over een mede door TU Delft ontwikkeld framework waarin 5 verdienmodellen en 6 designstrategieën een beeld geven hoe de bouw, maakindustrie, kunststoffen en consumenten bedrijven aan de slag zullen gaan om circulaire producten en diensten te ontwikkelen.

Pepijn Duijvestein is CIRCO Coördinator decentrale overheden en ondersteunt zowel de provincies als bedrijven in de transitie naar een circulair economie. Een economie waarbij inkopers en leveranciers mogelijk samensmelten in een soortgelijke rol en samen focussen op de presentatie en comfort van een gebruiker waarbij grondstoffen en energie bewust gebruikt worden.

De bijeenkomst vond plaats bij het Van Swinderenhuys van de Rijksuniversiteit Groningen. De presentatie is na afloop rondgestuurd naar de deelnemers. Deze is desgewenst bij IPNN op te vragen.