• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

IPNN Café 'Facilitaire Inkoop en Corona'

Blijven we een paar dagen per week thuiswerken? Hebben we minder gebouwen en minder services nodig? Of juist andere behoeften?
Woensdagochtend 10 februari organiseerde de IPNN tafel Facilitair een online bijeenkomst over de inkoop van facilities tijdens en na coronatijd. Alex de Vries (Hanzehogeschool) was gastheer, vanuit zijn rol als vicevoorzitter van de IPNN tafel Facilitair.

Mark Mobach (Lector Facility Management bij Hanzehogeschool) gaf een presentatie over de toekomst van thuiswerken na corona en hoe Inkoop daar een rol in kan spelen. Yvon Smith (UMCG) en Willem Kant (gemeente Oldambt) vertelden over de invloed van corona op huisvesting, bouwprojecten en lopende contracten zoals warme en koude drankenautomaten. Er was gelegenheid voor de deelnemers om vragen te stellen en ervaringen te delen. Luc Bosma (provincie Groningen) legde uit hoe ze bij de provincie in gesprek gaan met leveranciers over lopende contracten en hoe ze het aanpakken bij nieuwe contracten. Vooral bij de afdeling Facilitaire zaken heeft corona grote invloed. Heidi de Rooij (Gasunie) sloot af met haar verhaal over hoe Gasunie zich inzet om financiële problemen bij leveranciers te minimaliseren.