• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

IPNN Café ‘Juridische en Praktische Knelpunten bij Inkoop’

De IPNN tafel Juridisch organiseerde een online bijeenkomst waarin maar liefst drie onderwerpen aan bod kwamen: knelpunten bij circulair aanbesteden, privacy aspecten in procedures voor E-health toepassingen en voorwaarden in WMO-procedures.

Wat zijn de meest voorkomende juridische en praktische knelpunten bij circulair aanbesteden? En hoe kan dan verbeterd worden? Hoofdspreker mr. Arnold Appelman, advocaat bij DeHaan Advocaten en Notarissen, lichtte het onderzoek toe dat hij in opdracht van Circulair Friesland en MKB Regio Zwolle uitvoert in samenwerking met IPNN, Nevi en Bouwend Nederland.

Vervolgens maakten we kennis met jong talent. Drie studenten van de Hanzehogeschool gaven een pitch over hun afstudeeronderzoeken. Jorrit Feitsma heeft onderzocht in hoeverre ziekenhuizen in hun aanbestedingsprocedures voor E-Health toepassingen rekening houden met privacy aspecten. Gerben Bulthuis en Tim Hendriksen vertelden over de voorwaarden die gemeenten in WMO-aanbestedingen stellen aan zorgaanbieders en hoe zorgaanbieders die voorwaarden ervaren.