• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Bijeenkomst IPNN tafel overheid

Gepubliceerd op: 09-03-2020

Op woensdag 4 maart is er een IPNN tafel overheid gehouden. De bijeenkomst vond plaats bij het leerwerkbedrijf Afeer in Winschoten, gemeente Oldambt. Circa 30 leden van IPNN verzamelden zich tegen 3 uur in de middag bij het pand van Afeer in Winschoten.

Het programma zag er als volgt uit:

15.00 Rondleiding 
16.00 Bijzonder aanbesteding openbare verlichting
16.30 Overdracht tafelvoorzitterschap, oproep onderzoek Social Impact

De rondleiding over de productieruimten van leerwerkbedrijf Afeer was erg interessant. Door een aanbesteding te doorlopen met SROI componenten zijn er nu veel mensen met een achterstand tot de Arbeidsmarkt aan de slag bij twee productielijnen voor openbare verlichting in Winschoten.

Na de rondleiding nam Esther Pontjodikromo ons mee in haar verhaal over de aanbesteding o.b.v. Best Value. Ze vertelde hoe hun leverancier voor onderhoud aan de openbare verlichting zijn lampenleverancier in contact heeft gebracht met Afeer i.h.k.v. SROI en wat uiteindelijk het resultaat daarvan is geweest. De directeur van de lampenleverancier lichtte hierna zijn drive voor SROI ook kort toe.

Na afloop van de presentatie deed Claudia van Orden nog een oproep aan de aanwezigen om mee te doen aan een onderzoek over Social Impact. Al met al een geslaagde middag welke werd afgesloten met een hapje en een drankje. Met dank aan de IPNN collega’s van gemeente Oldambt, Esther Pontjodikromo en Richard de Groot, voor de organisatie.