• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Leverancier worden van de gemeente Groningen?

Gepubliceerd op: 25-10-2017

Januari 2017 - Wist u dat de gemeente Groningen jaarlijks voor miljoenen inkoopt? In 2016 voor zo’n € 345 miljoen. Van traplift tot theaterstoel, van wegenbouw tot wagenpark, kantoormeubilair, koffieautomaten, adviesdiensten, de inkoopbehoefte van de gemeente is enorm breed. Vraag u zich wel eens af: “Kan ik ook leverancier worden van de gemeente Groningen?” Of bent u benieuwd hoe de inkoop binnen de gemeente eigenlijk werkt?

Om de inkopen die de gemeente doet zo eerlijk en transparant mogelijk te laten verlopen heeft de gemeente zich te houden aan de inkoop wet- en regelgeving. Zowel op het gebied van Europese aanbestedingen maar ook als het gaat om kleinere opdrachten.

Om de inkoop zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en om de organisatiedoelen te bereiken (duurzaamheid, social return, lokale MKB en innovatie) heeft de gemeente alles wat ze inkopen onderverdeeld in 12 ‘categorieën’, of ‘marktsegmenten’ zoals communicatie, facilitair, zorg, openbare ruimte. Om te kijken hoe ze de inkoopbehoeftes het beste kunnen invullen organiseert gemeente Groningen ‘marktoriëntaties’ waarbij ze in gesprek gaan met ondernemers.

Bent u nieuwsgierig geworden hoe de gemeente dit organiseert of heeft u andere vragen over inkoop? Bezoek dan de inkooppagina op de gemeentelijke website https://gemeente.groningen.nl/aanbestedingen

Wilt u graag in beeld komen bij de gemeente? Dan kunt u zich aanmelden via de leveranciersdatabank op de inkooppagina.