• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Sein op Groen voor Duurzame Stadsdistributie in Groningen

Gepubliceerd op: 17-02-2020

IPNN leden maken zich sterk voor duurzaamheidsinitiatieven in de regio. Zo worden gemeente Groningen, Alfa-College, Noorderpoort, de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en het Martini ziekenhuis bevoorraad met papier op basis van een volledig emissieloos distributieconcept.

Canon levert het CO₂-neutraal geproduceerde papier rechtstreeks vanuit de fabriek aan een ‘hub’ van SimplyMile aan de rand van de stad Groningen. SimplyMile is een organisatie die zich richt op duurzame stadsdistributie. Vanuit dit knooppunt wordt het papier door PostNL met elektrische voertuigen de stad ingereden. De organisaties krijgen zo een volledig CO₂-neutraal product geleverd: van productie tot levering.

In september 2019 heeft Philip Broeksma, de Groningse wethouder van Verkeer & Vervoer, de eerste levering van het Canon Black Label via de Hub officieel van start laten gaan. Onder toeziend oog van alle belanghebbenden werd gevierd dat de eerste volledig emissieloze levering van dit papier in de Gemeente Groningen een feit is.

“De Hanzehogeschool Groningen heeft een ambitieuze duurzaamheidsmissie en vraagt van haar leveranciers om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Door het papier van Canon emissievrij door Groningen te vervoeren werken we aan een gezonder klimaat voor alle inwoners van Groningen. Iets om samen trots op te zijn! Dikke pluim voor Canon en haar samenwerkingspartner SimplyMile en dat er meer initiatieven mogen volgen”, zegt Janine Brons van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen.

“Mede dankzij onze samenwerking met Canon kunnen we nu ook in Groningen een logistieke bijdrage leveren aan een beter leefklimaat in de stad: met minder fijnstof, volledig CO2-neutraal en met minder transportbewegingen. Alle producten worden in bulk aangeleverd bij onze hub aan de rand van de stad Groningen, waardoor leveranciers hun ritten drastisch kunnen reduceren. Vanuit deze hub worden de producten één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL”, aldus Erik Koekoek, medeoprichter van SimplyMile.

“We zijn ons in elke levensfase van onze producten bewust van de impact die deze kunnen hebben op het milieu. Canon zet zich voortdurend in om deze impact tot een minimum te beperken”, zegt Judith Voermans, Sustainability Officer van Canon Nederland. “Het aanbieden van een CO2-neutraal geproduceerd papier is hiervan een mooi voorbeeld en vanaf nu kan dit papier emissieloos worden geleverd. Als onderdeel van de Green Deal Zes zet Canon dit duurzame concept al in voor de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. We zijn er trots op dat we in samenwerking met SimplyMile nu ook in Groningen duurzame stadsdistributie kunnen introduceren.”