• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Werkbezoek aan Gemeente Emmen

Werkbezoek aan Gemeente Emmen

Op 24 november gingen de leden van de IPNN tafel Overheid op werkbezoek bij de Gemeente Emmen. Aan de hand van het ‘theaterstuk’ Doorontwikkeling inkoop van de gemeente Emmen nam Jan Kiers de groep mee in de verschillende facetten van de doorontwikkeling van de inkoopafdeling binnen zijn gemeente.

Algemene Ledenvergadering 23 november 2022

Algemene Ledenvergadering 23 november 2022

Op 23 november vond de Algemene Ledenvergadering van IPNN plaats in Het Kasteel in Groningen. Het jaarplan en de begroting voor 2023 zijn vastgesteld. Bestuursleden Jan Kiers en Geke Werkman-Bouwkamp zijn herkozen voor een nieuwe bestuursperiode van drie jaar.

Marktdag Beter Aanbesteden

Marktdag Beter Aanbesteden

De Marktdag #BeterAanbesteden Noord-Nederland stond in het teken van de samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Hoe kunnen beide partijen elkaar beter bereiken? IPNN Voorzitter Marcel van Putten was namens Inkoop Platform Noord-Nederland onderdeel van de paneldiscussie. Ook IPNN bestuurslid Geke Werkman nam deel, vanuit haar rol bij Commissie van Aanbestedingsexperts.

Nieuw lid: Gemeente Leeuwarden

Nieuw lid: Gemeente Leeuwarden

Inkoop Platform Noord-Nederland (IPNN) verwelkomt gemeente Leeuwarden als nieuwste lid. In 2019 is Inkoop Platform Groningen uitgebreid naar Inkoop Platform Noord-Nederland. Gemeente Leeuwarden is het tweede lid uit Friesland dat aansluit.

IPNN Seminar 2022 groot succes

IPNN Seminar 2022 groot succes

Op woensdag 21 september vond het IPNN seminar plaats in de Energy Barn in Groningen. Ruim 120 inkopers en contractmanagers uit Noord-Nederland waren aanwezig. Gerco Rietveld gaf een presentatie met als thema 'Waardegerichte Inkoop'.

Kick-OFF IPNN tafel MVOI

Kick-OFF IPNN tafel MVOI

We staan als IPNN-leden voor een belangrijke en mooie taak om via inkopen én opdrachtgeverschap een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de organisaties waarvoor we werken. Vanuit IPNN gaan we dit vormgeven middels de nieuw op te richten tafel Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI).

Gezocht: Inkoopopdrachten studenten Hanzehogeschool

Gezocht: Inkoopopdrachten studenten Hanzehogeschool

Hanzehogeschool is op zoek naar inkoopopdrachten voor studenten. Vanuit IPNN ondersteunen we natuurlijk graag bij de ontwikkeling van inkooptalent. Zeker in de huidige arbeidsmarkt is dit een kans om aankomende inkoopprofessionals in Noord-Nederland te behouden.

IPNN subsidieaanvraag Beter Aanbesteden goedgekeurd

IPNN subsidieaanvraag Beter Aanbesteden goedgekeurd

IPNN is verheugd om te kunnen vertellen dat de subsidieaanvraag die we gedaan hebben bij Beter Aanbesteden is goedgekeurd. Vanaf september gaan we aan de slag met het oprichten van de IPNN tafel Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkopen.

IPNN Café 'Klachtenafhandeling bij aanbesteden'

IPNN Café 'Klachtenafhandeling bij aanbesteden'

Op termijn zijn aanbestedende diensten verplicht om een onafhankelijk klachtenloket en een klachtenregeling te hebben. Maar wat voor effect heeft dat op aanbestedingen? En hoe richt je als aanbestedende dienst zo’n klachtenloket in? Dat was onderwerp van gesprek tijdens het IPNN café op 28 juni bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Onderzoeksrapport Circulair Inkopen

Onderzoeksrapport Circulair Inkopen

Wat zijn de knelpunten bij circulair inkopen en aanbesteden? Er is onderzoek gedaan naar de knelpunten van circulair aanbesteden en inkopen bij overheden en in het bedrijfsleven. DeHaan Advocaten en Notarissen heeft in opdracht van Vereniging Circulair Friesland en MKB Regio Zwolle onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen voor deze knelpunten. Inkoop Platform Noord-Nederland heeft hieraan meegewerkt.

Nieuwe IPNN tafel: MVI/Duurzaamheid

Nieuwe IPNN tafel: MVI/Duurzaamheid

Inkoop Platform Noord-Nederland is een IPNN tafel rijker: Albert Geuchies van IPNN lid IUC-Noord gaat aan de slag om de IPNN tafel MVI/Duurzaamheid op te richten. Deze tafel is een mooie aanvulling op onze bestaande tafels.

Gewijzigde Social Return methodiek Arbeidsmarktregio Groningen

Gewijzigde Social Return methodiek Arbeidsmarktregio Groningen

Vanaf 1 januari 2022 is de Social Return methodiek voor de Arbeidsmarktregio Groningen gewijzigd. De rekenmethodiek voor de Social Return verantwoording is aangepast naar de bouwblokkenmethode. Deze methodiek wordt al gebruikt in Friesland en (Noord) Drenthe. Om het voor opdrachtnemers makkelijker te maken is deze methodiek in de hele Arbeidsmarktregio Groningen overgenomen.

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering

De tweede officiële ALV van de vereniging IPNN vond gisteren plaats. 22 van de 24 leden hadden zich aangemeld voor deze ALV, waarin onder andere het jaarplan voor 2022 werd gepresenteerd en de begroting werd vastgesteld. Helaas was deze ALV online, vanwege de corona maatregelen. We hopen tijdens de volgende ALV in mei weer fysiek bij elkaar te kunnen komen.

IPNN & corona maatregelen

IPNN & corona maatregelen

Gezien de recente ontwikkelingen heeft het IPNN bestuur besloten in ieder geval de komende drie weken alle fysieke IPNN activiteiten uit te stellen of te veranderen in een online bijeenkomst. Dit geldt voor zowel de Algemene Ledenvergadering, de IPNN cafés, als IPNN tafel bijeenkomsten. Uiteraard vinden wij het heel jammer dat we elkaar niet fysiek kunnen treffen, maar we vinden het belangrijk om vanuit IPNN het goede voorbeeld te geven. Deze lijn hanteren we dan ook tot betere tijden aanbreken.

Eerste fysieke IPNN café sinds corona

Eerste fysieke IPNN café sinds corona

Vandaag vond het eerste fysieke IPNN café sinds februari 2020 plaats. Ondertussen waren er wel 15 (!) online IPNN cafés, maar vandaag weer voor het eerst fysiek bij elkaar. Het was een hele informatieve sessie, georganiseerd door IPNN Tafel Werken, waarin de deelnemers werden bijgepraat over Bouwteams door Joost Merema.

Artikel in NOMMER

Artikel in NOMMER

'Het welvarende Preston als voorbeeld voor Noorden' - in een artikel in NOMMER wordt Inkoop Platform Noord-Nederland genoemd als voorbeeld van een beleid waar de focus ligt op regionaal inkopen.

Online sessie: Beter Aanbesteden mét Ambitie in Noord-Nederland

Online sessie: Beter Aanbesteden mét Ambitie in Noord-Nederland

Op donderdag 1 juli van 9.00 - 11.30 uur organiseren we samen met Beter Aanbesteden en het Nationaal Plan MVI een energieke, online kennissessie: Beter Aanbesteden mét ambitie in Noord-Nederland. Deze sessie is speciaal voor inkopers, interne opdrachtgevers, duurzaamheidscoördinatoren en -adviseurs werkzaam bij organisaties in Groningen, Drenthe en Friesland. Ook niet-IPNN leden zijn van harte welkom.

Gemeente Oldambt gaat voor Aardgasvrij

Gemeente Oldambt gaat voor Aardgasvrij

Eind 2020 startte gemeente Oldambt met een aanbestedingstraject voor het aardgasvrij maken van zoveel mogelijk gemeentelijke gebouwen. Technisch dienstverlener ENGIE Services heeft de opdracht gekregen. De oorspronkelijke opdracht ging over het aardgasvrij maken van 33 gemeentelijke gebouwen met een gasaansluiting, zoals sporthallen, gymzalen, werkplaatsen, kantoren en multifunctionele gebouwen. De gemeente riep ook andere Oldambtster organisaties op om zich aan te sluiten bij deze aanbesteding. Aan die oproep werd gehoor gegeven: maar liefst 79 andere gebouwen werden aan de opdracht toegevoegd. Ook organisaties buiten de gemeentegrenzen sloten zich aan.

Overheid als gecontroleerde proeftuin voor duurzame technologieën

Overheid als gecontroleerde proeftuin voor duurzame technologieën

Gemeente Oldambt wil zo veel mogelijk gemeentelijke panden – zoals kantoren, scholen, sportvoorzieningen en werkplaatsen – vóór 2030 van het aardgas af hebben. De gemeente zet daarvoor in september een uitdagende aanbesteding in de markt. Samen met een of meerdere partners wil Oldambt de komende 10 jaar op zoek gaan naar de beste alternatieven voor de bestaande aardgasaansluitingen. Daarnaast wil de gemeente positief bijdragen aan een betere wereld aan de hand van de VN Werelddoelen.

Bijeenkomst IPNN tafel overheid

Bijeenkomst IPNN tafel overheid

Op woensdag 4 maart is er een IPNN tafel overheid gehouden. De bijeenkomst vond plaats bij het leerwerkbedrijf Afeer in Winschoten, gemeente Oldambt. Circa 30 leden van IPNN verzamelden zich tegen 3 uur in de middag bij het pand van Afeer in Winschoten.

Sein op Groen voor Duurzame Stadsdistributie in Groningen

Sein op Groen voor Duurzame Stadsdistributie in Groningen

IPNN leden maken zich sterk voor duurzaamheidsinitiatieven in de regio. Zo worden gemeente Groningen, Alfa-College, Noorderpoort, de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en het Martini ziekenhuis bevoorraad met papier op basis van een volledig emissieloos distributieconcept.

Interview IPNN voorzitter in GROC

Interview IPNN voorzitter in GROC

Deze maand staat in de Groninger Ondernemers Courant een interview met IPNN voorzitter Marcel van Putten. Hij licht toe hoe de bundeling van krachten van de IPNN leden zorgt voor een versterking van de regionale inkoopfunctie. Middels de indeling in de thematafels Facilitair, Overheid, ICT, Juridisch en Zorg worden kennis en kunde bij elkaar gebracht.