• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Marktbijeenkomst Inkoop & Ondernemers - zaken doen met de overheid

Hoe kunnen (lokale) ondernemers en overheid beter samenwerken? En welke verbeteringen zijn er mogelijk om goed zaken met elkaar te doen? Daarover gingen we samen in gesprek tijdens de bijeenkomst op 17 april in Leeuwarden.

Plenair programma

 • Paneldiscussie met de gemeente, MKB Noord en ondernemers: hoe wordt zaken doen met de overheid ervaren? Welke verbeteringen zijn er mogelijk?
 • Trends en ontwikkelingen binnen inkoop: Wat brengt AI? Welke kansen biedt dit aan ondernemers? Wat betekent dit voor inkoop bij de overheid?
 • Hoe creëer je maatschappelijke impact en meerwaarde als ondernemer?

Deelsessies

 1. Eerste Hulp bij Aanbesteden
  De gemeente Leeuwarden vertelt over haar inkoopbeleid en de mogelijkheden om zaken te doen met de gemeente, inclusief presentatie over de vernieuwde DALO (database om ondernemers te zoeken bij opdrachten).
 2. Samenwerking: hoe groter de verschillen, hoe meer actie!
  Hoe kunnen ondernemers en overheid (beter) samenwerken, ondanks de verschillen? Door dagvoorzitter Jeroen Stek, werkzaam als provocatief therapeut, coach en trainer bij Maarsingh en van Steijn, Leeuwarden.
 3. Het gebruik van AI bij aanbestedingen
  Middels pakkende voorbeelden worden verschillende AI tools die beschikbaar zijn voor zowel aanbestedende diensten als inschrijvers getoond. Door Timo Martosatiman, werkzaam als Chief Artificial Intelligence Officer.

Zo'n 100 ondernemers en inkopers waren aanwezig bij De Harmonie in Leeuwarden. Met meerdere sprekers en deelsessies was het een afwisselende middag, waar ook veel ruimte was om met elkaar in gesprek te gaan. 

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door gemeente Leeuwarden i.s.m. Beter Aanbesteden en IPNN